لالایی یک رسم دیرینه و علمی
لالایی یک سنت جهان شمول است. تقریبا تمامی فرهنگ ها عادت لالایی گفتن برای نوزادان خود را داشته اند. لالایی حتی در فرهنگ های باستانی هم یک روش برای آرام کردن، خواباندن و انتقال ارزش های فرهنگی بوده است. و به همین دلیل است که لالایی های قدیمی و کلاسیک زیادی وجود دارد. امروزه مطالعات علمی بر روی تاثیر بی نظیر لالایی در رشد نوزاد تاکید میکنند. این مطالعات به تاثیر لالایی بر فعالیت مغز کودک، تاثیر کلمات آرام بخش و ریتم خاص لالایی بر آرامش و تنظیم ضربان قلب کودک و حتی تاثیر روانی لالایی برای آرامش و سلامت روان مادر اشاره میکنند.
تاثیر لالایی بر رشد کودکان
تحقیقات نشان داده لالایی ها میتواند حتی به رشد نوزادان نارس کمک کند. محتوای لالایی ها هم میتواند حتی وقتی نوزاد هنوز حرف زدن بلد نیست بر شخصیت او اثر بگذارد. بنابرین بهتر است محتوای لالایی ارام بخش باشد. در فرهنگ ایرانی نیز لالایی جایگاهی ویژه دارد، فرهنگی که متاسفانه با وجود اثبات تحقیقات علمی از تاثیر لالایی بر هوش ، رشد، سلامت روان و... نوزادان، رو به فراموشی است.
تاثیر لالایی بر مغز کودکان
کارکرد لالایی در تقویت مغر و تاثیر بر سیناپس های عصبی و تقویت قدرت تحلیل و انتقال داده توسط لالایی در خصوص لالایی های دوران نوزادی بیشتر صادق است چرا که در 2 سال اول زندگی کودک مغز دوبرابر شده و هر چه در این دوره طلایی بیشتر از آن کار کشیده شود بهتر است. اما شما نمیتوانید از یک نوزاد چند ماهه توقع حل کردن جدول یا معما داشته باشید، در این دوره راه عالی برای تقویت ذهن بکار گرفتن قوه شنیداری و یا لامسه است. شنیدن مداوم لالایی کودکانه یا اینکه با اسباب بازی های مناسب و در بافت های مختلف قوه لامسه کودک را تحریک کنید بسیار مفید است. شما میتوانید انواع لالایی سایت وولک را نیز ببینید.